huidige tussenstand van de petitie
over 25
 resultaten

Eis NR Eens Oneens Neutraal
1 22 2 1
2 16 2 7
3 20 2 3
4 22 2 1
5 20 1 4
6 23 2 0

aanvullende opmerkingen

NR de opmerkingen
15 Bewoner:
Inmiddels zijn er bij mij een jong fruitboompje een rozenstruik een magnolia en diverse lavendel struiken kapot gegaan. Men komt zomaar je poort binnengelopen zonder eerst aan te bellen en dan sluiten ze de poort nog niet eens. Er staat niet voor niets op de poort en bij de voordeur dat er huisdieren aanwezig zijn. Er wordt ook vaak met “u moet gegooid”. Ook heb ik het idee als je maar “zielig genoeg doet” je wel hulp krijgt. Waarom niet voor alle mensen die het nodig hebben qua ouderdom of gezondheid. Ik noem dat meten met twee maten.
14 Bewoner:
Douche en wc tegels zijn erg verouderd.
13 Bewoner:
Nog geen ervaring met de verbouwing dit gaat om de woningen van de buurtweg en soortgelijk die volgen na de Oranjegeeeg en omstreken.
Ben het volledig eens dat dit geen verduurzaming is maar achterstallig onderhoud die oploopt door schuld van vivare zelf door alleen het nodige te doen en meer niet.
Klachten van jarenlange tocht door ondeugdelijke deuren met kieren waar de postbode eerder gebruik van maakt dan de brievenbus, tocht uit het keukenblok tocht over de vloer allemaal afgedaan als, ja er moet ventilatie zijn.
Vivare is echt slecht bezig in service en onderhoud in het algemeen niet alleen voor de renovatie / verduurzaamheid en verzinnen termen voor het innen van subsidies zodat ze enegiezuinig kunnen plakken op woningen die zeer zeker niet energiezuiniger zijn geworden.
Het label enegiezuinig gaat ons als huurders straks geld kosten maar doen ze nu niet natuurlijk.
Ik steun graag alle verdere acties tegen vivare en getuig graag van de wijze waarop vivare omgaat met zijn bewoners.
12 bewoner:
Ventilatie zuigt warmte uit huis, tocht lijkt groter want ik moet meer stoken en de muren lijken ineens vocht vast te houden.
11 bewoner:
zijkant buitenmuur s’winters knappen de stenen kapot.
moet naar gekeken worden.
10 bewoner: 
Wij wonen sinds kort in deze woning. 2 oktober zou de woning opgeleverd worden. Op het eerste gezicht zag het er ook zo uit.
Maar niks was minder waar.
Het eerste wat ons opviel was dat de verf van de trapleuning en deuren er als een velletje eraf kwam wanneer je het aanraakte. Waarschijnlijk zijn deze niet geschuurd voor het verven en hierdoor kwam het verf eraf. Je zou van een professioneel bedrijf verwachten dat deze weet hoe te verven. Ook was aan de onderkant van de vensterbanken nog een opening te zien en het beton zichtbaar.
Dit was staand niet te zien, maar als je ging zitten was het te zien. Onnauwkeurig en onprofessioneel werk. Deze twee gebreken hebben we uiteindelijk op eigen kosten gecorrigeerd.
Er waren meer gebreken, maar als voorbeeld hebben we deze gebruikt. Daarnaast bleek tijdens de oplevering van de woning, dat er dingen ontbraken in de woning of nog gemaakt moesten worden.
Pas meer dan een maand later is Bumee langs geweest om deze alsnog op te leveren.
9 bewoner:
Wij zijn zelf met Vivare in onderhandeling geweest per email maar je krijgt geen antwoord.
De voorlichting was  ooo van waarde geen goede uitleg.
Wij hebben nergens voor getekend en volgens die irma krijgen we geen geld ondanks je planten en gordijnen in de keuken die niet meer passen.
Krijgen wel een klapraampje boven maar moesten wel €100,- zelf betalen.
8 bewoner:
het herstellen van reparaties na het renoveren
duurt erg lang en sommige reparaties zijn na +/-3mnd nog steeds niet opgelost.
b.v. een kapot getrap waterkraantje van de stortbak heeft +/-5weken geduurd met de nodige overlast tot gevolg
7 Bewoner:
de schuurdeuren worden maar aan één kant geschilderd.
Vivare wil niet investeren in zonne panelen.er word over jou beslist zonder jou gehoord te hebben.
ze komen binnen met de vraag of ze je ramen mogen opnemen.
Dan zeggen ze “jou w.c. en aanrecht gaan er uit en je krijgt centrale verwarming.er word slecht gecommuniceerd en afspraken worden niet nagekomen.je moet ramen ramen vrij maken en vervolgens worden er ramen ver………… en het duurt een hele tijd voordat er wordt af……….. en geschilderd, waardoor je drie weken in een pakhuis woont.
waarin niet te leven is.er staan zomaar 4 mensen aan je deur om 07:30 zonder dat je iets van te voren weet. werkzaamheden worden niet goed uitgevoerd.
afvoer staat onder spanning.
verf op de muur.
ook worden wat van de overkapping komt vervuilt de witte muur naast de deur.
6 Bewoner: 
Ook moet de huurders vereniging niet worden vergeten, die waren niet op de hoogte wat Vivare ven plan was. Wel raar omdat Vivare normaliter samen werkt en ook de contributie die bewoners betaald regelt . Ook is het vreemd als je niet voor akkoord tekent niemand bij aan klopt waarom je dat niet doet, ook als je niet eens bent met veranderingen en andere aanpassingen of verbeteringen het zeer moeilijk is om dat te laten veranderen. Kort om alleen kom je niet aan de fines we moeten samen werken voor een goede afronding, samen staan we sterk.
Gelukkig gaat niet alles verkeerd het zijn meestal de kleine dingen die het doen, ik hoop op verbetering met communicatie tussen Vivare Heming de Huurders Vereeniging en vooral ook met de bewoners. Niet vergeten Vivare is al twee jaar bezig bij de huurders met foto’s nemen die eigenlijk niet zonder handtekening genomen mogen worden, ook na het nemen van foto’s moet er samen met de bewoner de foto’s nagekeken worden omdat er foto’s worden gemaakt waar je niet bij bent en wat gaat er na deze onderhoud gebeuren met de genomen foto’s, daar heb je recht op als bewoner het zijn jou privé aangelegenheid wat er op staat.
5 Bewoner:
de renovatie begon moeizaam.
 totaal geen inspraak grof behandeld.
 en elke keer zelf overal achteraan gaan.
afspraken worden niet na gekomen .
en van vivaren krijg je helemaal geen reactie, op briefen die je stuurt tenzij je zegt dat je een ultimatum stelt om op een  bepaalde datum te reageren en anders niet meer mee werkt.
komen ze een dag voor afloop pas aan.
kortom schandalig voor woorden en respectloos.
4 Bewoner:
Bij ons zou isolatie aangebracht worden maar dan moest er een hoogwerker bij komen, daarom is het niet gedaan Iets anders
wat mij dwars zit dat er tuinen aan de straat kant niet worden onderhouden , staat wel in het huurcontract, daar moet vivare dus op toezien.
3 Bewoner:
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst is niet vermeld dat het schepluikje  boven op de slaapkamer (staat altijd open zomer en winter) niet meer terug geplaats wordt, en  ook niet dat er van de twee openslaande voorramen op de slaapkamer er 1 een vast kozijn gemaakt wordt.Er is geen communicatie als werkzaamheden vervroegd worden bij mij een week eerder dan gepland begonnen met boren van de gaten voor de spouwmuur isolatie (vrije dag 07.30 uur wakker gemaakt). Werkzaamheden die uitgesteld worden wordt ook niet gecommuniceerd
 de bewoner moet er zelf naar vragen (via WhatsApp).
2 Bewoner:
Verf kosten, buitenkraan en de ergernis, stress die we hebben gehad Totaal geen goede communicatie overal zelf achter aan moeten.
1 Bewoner:
Mijn inziens wordt er erg goedkoop materiaal gebruikt
Mijn ventilatie gaat sávonds aan en blijft dan de gehele nacht dan aan
Nog steeds geen ventilatie rooster stangen ontvangen
Ik heb de nodige onkosten moeten maken om een en ander te laten demonteren en monteren.
Ook ben ik een paar dagen wezen logeren, daar het geen doen was om met de honden hier te blijven.
Er zijn bij mij een aantal dingen beschadigd en stuk achter gelaten (o.a.rolgordijn).

nog niet ingevuld en wilt u dat als nog doen
dat kan dan als nog via deze knop